I weekenden var vi på vores
traditionelle før-jule-besøg hos Tanja. Vi plejer at tage en tur i Tivoli. Her
har jeg købt både de store russiske kogler og den sorte madonna. Rensdyrene er vist fra et julemarked på Koldinghus.
I år havde jeg tænkt, jeg
ville finde et par lidt større nøddeknækkersoldater, end den lillebitte en, jeg
har fra vore juletur til Krakow for nogle år siden. Men vejret var så trist og u-julet, og Tanja havde ondt i halsen, så vi sprang aftenturen til Tivoli over og så Netflixfilm - A star is born - i stedet for.
En enkelt rød "norsk" nisse sneg sig dog op i Rundetårn |
Men i de almindelige butikker - der var der ikke meget jul Mon det skyldes konkurrencen fra nethandlen?
Når man så kom til Det gamle Apoteks julebutik, ja, så virkede det helt forkert. Den var som en hund i et spil kegler, som de øvrige butikker holdt sig langt væk fra. Kredsede langt uden om. Holdt på afstand.
Der var propfyldt med
mennesker i gaderne og på de mange spisesteder. Det var helt umuligt at få et
bord til frokost. Vi prøvede adskillige steder. Så det endte med bare en pølse
på Højbro Plads. Det gjorde nu ikke noget, for vi havde jo noget helt specielt
i vente til aften, og så fik vi også mere tid hjemme i Tanjas hyggelige
lejlighed.
Tanja er en rigtig gourmand,
og når vi besøger hende, har hun altid fundet frem til gode spisesteder. Denne gang var det helt
ekstraordinært. Det var min fødselsdagsgave fra hende og Ib, der skulle nydes på Kokkeriet i Kronprinsessegade, hvor hun og Ib tidligere har været. Nu skulle jeg have lov at
dele oplevelsen med dem. Og det var helt perfekt. Så
jeg må sige MUMS - Kokkeriet- nu også min yndlingsrestaurant i København.
Smagfuld indretning, super betjening og lækkerier i topklasse.
Topscorerne var de falske østers med røget ål - tomat - radiser, amuse-boucheen
med helt rogn - glaskål - loke, kammuslingen med tyttebær og mandler, desserten
gran - pære - kaviar - japansk yuzu, og til hele menuen en skiftende, spændende
juicemenu.
Amuse-bouches are different from appetizers in that they are not ordered from a
menu by patrons but are served free and according to the chef's selection
alone. These are served both to prepare the guest for the meal and to offer a
glimpse of the chef's style.
Vi har været på Geranium for et par år siden. Det var mere end dobbelt så
dyrt – og også en helt fantastisk oplevelse – men Kokkeriet er lige så godt.
Og vi ved allerede, hvor vi
skal hen næste gang. Bordet er bestilt - et nyt sted.
OK: Måske overdrev/underdrev jeg.
De traditionelle guirlander med plastikhjerter bliver stadig hængt op, og pladsen foran Sankt Paul Kirken med det kæmpestore lysende juletræ ude i Nyboder var smuk i nattemørket.
Billeder på nettet - bagsiden af Sankt Paul Kirken og et smukt interiør-
Der må vi vist ind, næste gang vi kommer til byen. Det varer ikke så længe.
OK: Måske overdrev/underdrev jeg.
De traditionelle guirlander med plastikhjerter bliver stadig hængt op, og pladsen foran Sankt Paul Kirken med det kæmpestore lysende juletræ ude i Nyboder var smuk i nattemørket.
Billeder på nettet - bagsiden af Sankt Paul Kirken og et smukt interiør-
Der må vi vist ind, næste gang vi kommer til byen. Det varer ikke så længe.